Systemisch coachen;  voor ouders, leerkrachten en kinderen

Systemisch coachen;
de weg naar inzicht, herstel, verbinding en balans.

We kunnen het verleden niet veranderen. We kunnen wel verantwoordelijkheid nemen voor ons heden.

  Soms loop je met een grote of kleine hulpvraag rond, waar je zelf niet uit komt. Dit kan te maken hebben met het opvoeding van jouw kind(-eren), jouw huwelijk, jouw familie of vriendschappen of een andere levensvraag. Faalangst, gepest worden, moeite met loslaten, onzekerheden, extreme verantwoordelijkheidsgevoel; van jezelf of jouw kind kunnen zorgen dat het leven niet loopt zoals je dat zou willen. Vaak lijkt het een steeds terugkerend probleem te zijn, waar geen verandering in lijkt te komen. Jij ervaart belemmeringen. Je wilt zo graag dat het anders gaat, maar hoe?

  Ik kies niet wat ik mee maak in het leven,

  wel hoe ik ermee omga.

  Wij zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Wij zijn onderdeel van ons familiesysteem, ons werk- of schoolsysteem, een verenigingen en onze vriendenkring. Bewust of onbewust hebben wij overtuigingen, gedragingen en patronen. Deze hebben altijd hun oorsprong in de systemen waarin wij zijn opgegroeid. Hoe je het ook wendt of keert wij zijn beinvloed door wat onze ouders, hun ouders en de ouders daarvoor mee hebben gemaakt en hebben doorgegeven. Dit geven wij bewust en onbewust door aan onze kinderen thuis of in onze klas. Soms beinvloedt ons of anderen dit op een manier die wij niet (meer) willen. Bepaalde patronen belemmeren jou, jouw kind om in balans te leven.

  Het systemisch coachen geeft inzicht én antwoorden

  op vragen van toen én van nu. 

  Met de familie- en groepsopstellingen worden onbewuste patronen weer zichtbaar maken. Er komt inzicht in het verleden, wat heelheid geeft in het heden. Het systemisch coachen legt snel, simpel en krachtig bloodt wat er daadwerkelijk speelt. Het geeft de dynamiek zichtbaar. Zo ook geeft het inzicht hoe het anders kan. Het systemisch coachen gaat uit van de drie pijlers; iedereen hoort erbij, er moet balans zijn tussen geven en nemen en iedereen heeft zijn eigen plek met eigen rechten en plichten. 

  Met behulp van houten poppetjes, symbolen en tekeningen help ik jou jouw vraag en jouw patronen zichtbaar te krijgen. Ik help je zicht te krijgen waarom je tegen bepaalde zaken aanloopt in de opvoeding van jouw kind-(eren), jouw huwelijk, jouw vriendschappen en/ of je werk. Ik help zichtbaar te krijgen wat er speelt en hoe dit anders kan. Elke keer weer geeft het in één of enkele sessies inzicht en zicht op de dieperliggende oorzaken. De balans wordt hersteld.

  Balans,

  dat is het toverwoord. 

  Heb je interesse? Heb je een opvoedkundige vraag? Heb je steeds terugkerende situaties bij vrienden? ?Heerst er een sfeer in je klas die je graag wilt veranderen?

  Ik help je graag.

             

  Contact